Wie gaat er dit jaar met de Noorderpers-prijs voor de beste noordelijke journalistiek vandoor? Zend jouw favoriet in!

Voor de derde keer organiseert Noorderpers, het platform van journalisten en communicatiedeskundigen in Drenthe, Friesland en Groningen, de Noorderpers-prijs voor de beste noordelijke journalistiek.  

 

In de verwarrende wereld waarin we leven, blijft de journalist zijn/haar werk doen. Dag in, dag uit. Door toenemende (be)dreigingen, wordt de rol van de journalistiek, waarheidsvinding, al maar belangrijker. Vaak in de waan van de dag, steeds meer ook na uitgebreid onderzoek.  

 

De journalistiek in Drenthe, Friesland en Groningen heeft ook in 2023 weer vele belangwekkende producties opgeleverd in woord, beeld en geluid. Noorderpers wil met de jaarprijs de noordelijke journalistiek in het zonnetje zetten.  

 

Een jury beoordeelt de inzendingen op criteria als regionale maatschappelijke betekenis, originaliteit, actualiteit, impact, zorgvuldigheid en nauwgezetheid. De jury staat onder voorzitterschap van Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.  

 

Inzendingen, gepubliceerd tussen 1 januari en 31 december 2023, kunnen worden gemaild naar bestuur@noorderpers.media  

 

Dat kan tot en met 4 maart 

 

De feestelijke prijsuitreiking, samen met de Reuringprijs, is maandagavond 22 april in Forum in Groningen. De winnaars ontvangen een oorkonde en geldbedrag, maar het moet vooral ook een mooie avond worden om met collega’s de journalistiek te vieren.  We blikken die avond met allerlei mensen ook vooruit op de toekomst van de regionale journalistiek. 

  

Neem voor meer informatie contact op met Jan Rozendaal, secretaris/penningmeester Noorderpers: tel. 06-53833910 / bestuur@noorderpers.media    

Volg Noorderpers op Twitter. En wil je echt niets missen: schrijf je dan in op onze website www.noorderpers.media voor de nieuwsbrief van Noorderpers.