Noorderpersprijs journalistiek

Voor de tweede keer organiseert Noorderpers, het platform van journalisten en communicatiedeskundigen in Drenthe, Friesland en Groningen, de Noorderpersprijs voor de beste noordelijke journalistiek.

 

In de verwarrende wereld waarin we leven, blijft de journalist zijn/haar werk doen. Dag in, dag uit. Ondanks toenemende (be)dreigingen, wordt de rol van de journalistiek, waarheidsvinding, al maar belangrijker. Vaak in de waan van de dag, steeds meer ook na uitgebreid onderzoek.

 

De journalistiek in Drenthe, Friesland en Groningen heeft ook in 2022 weer vele belangwekkende producties opgeleverd in woord, beeld en geluid. Noorderpers wil met de jaarprijs de noordelijke journalistiek in het zonnetje zetten.

Een jury beoordeelt de inzendingen op criteria als regionale maatschappelijke betekenis, originaliteit, actualiteit, impact, zorgvuldigheid en nauwgezetheid. De jury staat onder voorzitterschap van Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

INZENDINGEN
Inzendingen, gepubliceerd tussen 1 januari en 31 december 2022, kunnen worden gemaild naar bestuur@noorderpers.media. Dat kan tot en met 15 januari 2023.

PRIJSUITREIKING
De feestelijke prijsuitreiking, samen met de andere Noorderpersprijs voor communicatie en de Reuringprijs, is maandag 20 februari in Forum in Groningen. De winnaars ontvangen een oorkonde en geldbedrag, maar het moet vooral ook een mooie avond worden om met collega’s de journalistiek te vieren.

CONTACT
Neem voor meer informatie contact op met Jan Rozendaal, secretaris/penningmeester Noorderpers.

T | 06 – 53833910
E | bestuur@noorderpers.media

Volg Noorderpers op Twitter. En wil je echt niets missen: schrijf je dan in op onze website voor de nieuwsbrief van Noorderpers.