Bijeenkomst vrijdag 2 juni 2017: Uitreiking Noordelijke Innovatie Persprijs (NIPP)

‘Prik – hoor het eens van een ander!’. Dat is de naam van een nieuw concept waarmee vier studenten journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen vrijdagmiddag 2 juni de Noordelijke Innovatie Persprijs 2017 hebben gewonnen. De studenten bedachten een nieuwe manier om in te spelen op de vele reacties die soms verschijnen onder nieuwsberichten op websites en op Facebook. Ze bedachten daarvoor de app ‘prik’, die ordening brengt in de vele reacties, en op zo’n manier dat iedereen wordt uitgenodigd om ook deel te nemen aan de vele discussies die vaak op internet en Facebook ontstaan naar aanleiding van nieuws.

 

De wedstrijd, waaraan door vier groepen studenten werd deelgenomen vormde het slot van het blok “Ondernemerschap en Innovatie in de Journalistiek”. Alle vier groepen Groningse studenten gaven er blijk van ondernemend en innovatief te kunnen denken, en dat te kunnen combineren met de journalistiek.

Zo ontwikkelde een tweede groep het concept ‘De Achtervolging’, een nieuwe manier om serieuze sportjournalistiek te bevorderen, enigszins naar voorbeeld van ‘Follow the Money’.

Een derde groep bedacht: ‘Cadre’, een app die context biedt aan nieuws, zodat mensen snel achtergrondinformatie tot zich kunnen nemen bij nieuwsontwikkelingen.

Het vierde concept, dat eindigde op de tweede plaats, was ‘Nieuwsflip’, een nieuwe manier om foto’s in te zetten om nieuws aantrekkelijk te maken voor jongeren die tegenwoordig zeer visueel zijn ingesteld.

De juryleden voor dit jaar waren Jan Rozendaal (Dagblad van het Noorden, en voorzitter van de jury), Peter Smet (Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, de Challenge), Amanda Brouwers (RUG) en Hans de Preter (Groninger Internet Courant, Persbureau Tammeling)

Voor het winnende team ligt een dubbele prijs in het verschiet: een vrijkaartje voor de vijfdaagse ​Challenge Summerschool​ en de ​Noordelijke Innovatie Persprijs (NIPP)​. Naast de eer biedt de NIPP ook ondersteuning voor de doorontwikkeling van het winnende project via het netwerk van NDC Mediagroep en Pro-Time Broadcast BV.

Bron: Groninger Internet Courant

 

——————–
Zie hier in impressie van de dag: