Noorderpers reikt prijzen uit voor beste noordelijke journalistieke en communicatieve prestaties en meeste reuring in 2021

Groningen, 7 december 2021

De Stichting Noorderpers, het platform van journalisten en communicatiedeskundigen in Drenthe, Friesland en Groningen, reikt op 14 februari maar liefst drie Noorderpers-prijzen uit. Een voor de beste journalistieke prestatie of publicatie van 2021 en een voor de meest vernieuwende communicatieprestatie of -professional van het afgelopen jaar. Daarnaast keert de traditie van de Reuringprijs terug; deze derde Noorderpers-prijs wordt uitgereikt aan iets wat of iemand die in het Noorden voor (positieve) ophef heeft gezorgd.

De winnaars van de Noorderpers-prijzen ontvangen een oorkonde en een beloning ter waarde van 500 euro. Deze worden op maandagavond 14 februari 2022 uitgereikt tijdens een feestelijke en inhoudelijke Noorderpersbijeenkomst in Forum Groningen.

De jury’s
De Noorderpers-prijs voor journalistiek staat onder voorzitterschap van Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. De andere juryleden zijn Ineke Noordhoff, Bert Haandrikman en Wytse Vellinga.

De jury van de Noorderpers-prijs voor communicatie heeft als voorzitter Dick Dam, partner bij netwerkorganisatie Hollandse Nieuwe, en de leden zijn Rogier Brink, Marieke Kanon, Perry ten Hoor, Lotte Stienstra en Marjolein Visser.

Inzendingen voor beide prijzen kunnen tot 15 januari 2022 worden ingestuurd naar bestuur@noorderpers.media.

De Reuringprijs-jury wordt aangevoerd door Jan Boon, matchmaker en coach. Hij wordt vergezeld van de leden Willemien Bouwers, Date Hoiting, Symen Bosma, Jan Bakker, André Spaansen, Gert Klooster en Inge O’Brien. Deze jury gaat zelf op zoek naar de reuring.

 

Noot voor redacties:
Neem voor meer informatie contact op met Anton Buijs, bestuursvoorzitter Noorderpers: tel. 06-53389943 / anton.j.p.buijs@sx4all.nl. Of met bestuurslid Jorien Bakker: tel. 06-12528224.

Volg Noorderpers op Twitter en Facebook. En wil je echt niets missen: schrijf je dan in op onze website www.noorderpers.media voor de nieuwsbrief van Noorderpers.