Noorderpers gaat door!

Het is even geleden dat u van ons gehoord heeft. De laatste NPS bijeenkomst was op 11 februari jl. Achter de schermen is er na de bestuurswisseling gewerkt aan een nieuwe opzet voor de Noorderperssociëteit 2.0. Niet alleen qua opzet, locatie en inhoud, maar ook qua naam en communicatie. We praten u graag even bij.

Opzet en locatie
De ‘NPS 2.0’ wordt opener en laagdrempeliger, minder sociëteit, maar nog wel steeds gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in media, journalistiek en communicatie. Specifiek aandacht voor een jonger publiek. Daar past een nieuwe locatie bij. Vanaf begin 2020 is ons nieuwe honk te vinden op de eerste verdieping in Forum Groningen in het hart van de stad Groningen!

Naam
Omdat we geen sociëteit meer willen zijn, halen we dat ook uit de naam. Vanaf nu is het NOORDERPERS.

Inhoud
NOORDERPERS organiseert activiteiten/bijeenkomsten rondom de onderwerpen Communicatie, (Sociale) Media en Journalistiek. Onze bijeenkomsten moeten schuren, aan het denken zetten en uitdagend zijn. Kortom, veel discussie en debat, maar de vorm is niet in beton gegoten. Wat altijd blijft is een hapje en/of drankje. Of dat nu na, voor of tijdens de NOORDERPERS is.

Redactie
De redactieraad organiseert de bijeenkomst en bestaat voorlopig uit Symen Bosma, Jorien Bakker, Frits Emmelkamp, Erik Hogeboom, Susan Pathuis en Bram Douwes. En wordt op korte termijn uitgebreid met nieuwe mensen.

Communicatie
De fysieke NOORDERPERS krijgt straks ook een digitale versie, een online community, waar gepraat, gediscussieerd, gedeeld en geleerd kan worden, ook tussen bijeenkomsten door.

En de volgende bijeenkomst?
Die zijn we aan het voorbereiden! Zet maandag 28 oktober alvast in uw agenda voor de bijeenkomst ‘Hoe veilig is de journalist nog?’. Het Forum Groningen is dan nog niet geopend en we willen zeker op gepaste manier afscheid nemen van ons huidige ’thuis’. Kortom, de locatie op 28 oktober is ‘De Sleutel’.

U kunt zich hier alvast aanmelden.

Op de hoogte blijven?
Heeft u de laatste nieuwsbrief niet ontvangen, maar wilt u wel op de hoogte blijven van het nieuws en de bijeenkomsten van de NOORDERPERS, dan kunt u een mail sturen naar Gerlinde van der Holt. (gerlinde.van.der.holt@pro-time.nl)