Het Mediafonds van Provincie Groningen

Ook in 2018 staat het Mediafonds provincie Groningen open voor aanvragen op het gebied van onderzoeksjournalistiek over actuele Groningse thema’s.  Projecten kunnen worden ingediend voor 1 april en voor 1 oktober 2018.

 

Het Mediafonds provincie Groningen is bedoeld om de regionale media (krant, radio, tv, internet etc.) de kans te geven een journalistieke verdiepingsslag te maken op een actueel onderwerp in de Groningse samenleving. Met het Mediafonds wil de provincie Groningen een bijdrage leveren aan kwalitatief hoogstaande, onafhankelijke journalistiek.

Het Mediafonds is een onderdeel van het provinciale cultuurbeleid en één van de instrumenten in het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2017-2020.

Meer informatie over de criteria en het doen van een aanvraag is te vinden via de website van de provincie Groningen:  www.provinciegroningen.nl/loket/subsidies/cultuur/mediafonds

 

Een voorbeeld van een project dat een bijdrage ontving uit het Groninger Mediafonds is de website ‘Het Verdwenen Groningen’ van Het Dagblad van het Noorden die in kaart brengt hoeveel boerderijen, huizen en andere gebouwen door de gevolgen van de gaswinning verloren gaan. De makers Jantina Russchen, Maaike Wind en Miriam Haije zijn met dit project door Villa Media – de website voor journalistiek- genomineerd voor de titel journalist van het jaar 2017.

www.hetverdwenengroningen.nl