Impressie 3 februari 2020: OK Bubbel! en uitreiking Reuringprijs

Noorderpers voor het eerst bijeen in Forum Groningen

Scherp debat over (veronderstelde) mediabubbels

Reuringprijs 2019 voor gedeputeerde Nienke Homan

Maandag 3 februari vond de eerste bijeenkomst van het vernieuwde Noorderpers plaats. Voor het eerst gebeurde dat in Forum Groningen, waarmee Noorderpers een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten. De avond startte in een volle Rabozaal met de uitreiking van de Reuringprijs 2019 aan de Groningse gedeputeerde Nienke Homan wegens haar effectieve gebruik van social media. Daarna vond onder de bezielende leiding van moderator Bram Douwes een levendig debat plaats over het verschijnsel dat groepen in de samenleving zich steeds meer lijken op te sluiten in de bubbel van het eigen gelijk. Hoe gaan de media om met deze nieuwe verzuiling?

De gasten, Marcel Gelauff (hoofdredacteur NOS), Gert Jaap Hoekman (hoofdredacteur NU.nl), Ria Kraa (hoofdredacteur Het Friesch Dagblad), Huub Wijfjes (mediahistoricus) en Arnold Karskens (oprichter van de nieuwe aspirant-omroep Ongehoord Nederland) gingen hierover met elkaar in gesprek onder de titel OK  Bubbel!

Het werd een gedenkwaardige avond, met scherpe standpunten over en weer zonder dat het onaangenaam werd. Zoals het hoort dus voor mensen die bereid zijn uit hun bubbel te stappen. De volgende bijeenkomst is op 11 mei. Het thema wordt nog bekend gemaakt.


Bron: Erik Hogeboom

Bron foto’s: Jan Buwalda