“Ik had echt het idee dat iedereen wist dat ik gewonnen had”

Een jaar geleden werd ze op het schild gehesen als de eerste winnaar van de Noorderpers communicatieprijs. Sylvia Sanders was als communicatieadviseur opgevallen. De wijze waarop zij de communicatie rond het scholenprogramma in het aardbevingsgebied had opgezet en begeleid werd geroemd. De nominatie vond ze al mooi, maar toen ze tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Forum ook nog eens tot winnaar werd gekroond, was ze helemaal vereerd.

Sylvia: Die nominatie was al een eer. Het is niet zo dat ik om een schouderklopje verlegen zit, maar als iemand de moeite neemt om je te nomineren en vertelt hoezeer je meerwaarde hebt gehad voor hun project, dat doet wel wat met je. Zelfs als ik niet gewonnen had, was dat al een hele opsteker. Dat ik vervolgens ook nog won was helemaal geweldig.”

“De maand na de uitreiking heb ik enorm veel reacties gehad. Ik had echt het idee dat iedereen wist dat ik gewonnen had. Via LinkedIn kreeg ik heel veel felicitaties, vaak ook van oud opdrachtgevers. Maar ook gewoon op straat werd ik aangesproken. Dat ze het gezien hadden en hoe mooi ze het vonden. Zelfs door mensen die ik helemaal niet ken.”

“Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen of iemand te nomineren. Het is ook gewoon een hele mooie manier om je waardering uit te spreken voor iemand. Wij zijn het niet zo gewend om uit te dragen wat we gepresteerd hebben. Misschien is dat iets wij noorderlingen lastig vinden. Maar ik vind dat we wel een beetje trotser mogen zijn, op onszelf en op ons vak.”