Informatie

Oude Kijk in ’t Jatstraat 26 Groningen

2 juni 2017 15:30 - 2 juni 2017 20:00

Bijeenkomst vrijdag 2 juni: De Noordelijke Innovatie Persprijs

Aan het slot van het blok “Ondernemerschap en Innovatie in de Journalistiek” biedt de Master Journalistiek van de RUG een inkijkje in de vernieuwingskracht van hun studenten. Dat gebeurt inmiddels alweer enkele jaren door de openbare pitch van een reeks vernieuwende journalistieke activiteiten waar de studenten drie weken aan hebben kunnen bouwen. Dit jaar gaat het om 4 pitches die op vrijdag 2 juni vanaf 15:30 uur in de Marie Lokezaal (Harmoniegebouw) van de RUG, Oude Kijk in ’t Jatstraat 26 in Groningen te zien zullen zijn.

  1. Prik > app voor een inhoudelijk debat online
  2. De Achtervolging > onderzoeksjournalistiek in de sport
  3. Cadre > handzame duiding bij het nieuws voor jonge generatie
  4. NieuwsFlip > wie/wat/hoe achter het nieuws voor scholieren, met weekquiz

Vanzelfsprekend krijgen de studenten een cijfer voor hun prestaties in dit blok. Maar er is meer. Hun pitches zullen plaatsvinden voor een ‘officiële’ jury die bestaat uit mensen met verstand van zaken rond ondernemerschap & journalistiek. De juryleden voor dit jaar zijn Jan Rozendaal (Dagblad van het Noorden), Peter Smet (Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, de Challenge), Amanda Brouwers (RUG) en Hans de Preter (Groninger Internet Courant, Persbureau Tammeling)

Voor het winnende team ligt een dubbele prijs in het verschiet: een vrijkaartje voor de vijfdaagse ​Challenge Summerschool​ en de ​Noordelijke Innovatie Persprijs (NIPP)​. Naast de eer biedt de NIPP ook ondersteuning voor de doorontwikkeling van het winnende project via het netwerk van NDC Mediagroep en Pro-Time Broadcast & Content BV.

De prijsuitreiking is daarmee het hoogtepunt van het drie weken durende blok “Ondernemerschap & Innovatie in de Journalistiek”. De jury beoordeelt de pitchers op originaliteit, waarde en haalbaarheid.

Wil je er op 2 juni vanaf 15:30 uur bij zijn? Toegang is gratis, maar inschrijving vooraf is wel verplicht. Stuur s.v.p. een mail naarb.j.brouwers@rug.nl

Klik hier voor de route en de parkeermogelijkheden bij het Harmoniegebouw.

Graag tot vrijdag!

Bart Brouwers, Jan Rozendaal en Xandra Groenewold

 

Aanmeldformulier