Informatie

Noorderhaven 72 9712VM Groningen

19 februari 2018 17:45 - 19 februari 2018 21:00

Bijeenkomst maandag 19 februari 2018: Hoe blijft Groningen bewaard? & Uitreiking Reuringprijs

Met een spectaculaire kraakactie redden Mariska de Lange en Marco Datema kort voor Oud en Nieuw een prachtige boerderij in Middelstum van de sloop. Pand gered, maar de vraag dringt zich natuurlijk op welke huizen al wél onnodig werden gesloopt. En hoe kunnen we dat met zijn allen voorkomen? Hoe ziet Groningen er in de nabije toekomst uit en hoe kunnen we daar zelf invloed op uitoefenen? Intussen is ook een nieuw schadeprotocol gelanceerd. Geeft die meer garanties, nu de NAM verder op de achtergrond staat? En wat te denken van het SodM-advies om veel minder gas te winnen?

Genoeg te bespreken op een nieuwe editie van de Noorder Pers Sociëteit op maandag 19 februari. Onder de bezielende leiding van Bram Douwes bespreken Annemarie Heite, ‘krakers’ Mariska en Marco, Marco Glastra van stichting Het Groninger Landschap, Hein Dek van NAM en DvhN-journalist Maaike Wind (samen met Miriam Haije en Jantina Russchen vanwege www.hetverdwenengroningen.nl genomineerd als journalist van het jaar!) deze kwestie.

Op deze avond wordt ook bekend gemaakt wie de Reuringprijs 2017 heeft gewonnen. De uitreiking daarvan vindt plaats rond 19.15 uur.

Komt allen!!!

PROGRAMMA

17:45 uur      Inloop
18:15 uur     “Hoe blijft Groningen bewaard?”
19:15 uur      Uitreiking Reuringprijs
19.30 uur     Borrel en eten

Twitter
Iedereen kan aan de discussie deelnemen, zowel binnen als buiten de zaal door middel van Twitter. Op Twitter kunt u participeren door #noorderpers in uw tweet te zetten. Susan Pathuis, social media redacteur bij RTV Drenthe, zorgt ervoor dat uw tweets zowel voor, tijdens als na de bijeenkomst in beeld zijn. 

Buffet
Na afloop nodigen we u van harte uit om aan te schuiven voor een buffet. In verband met de uitreiking van de Reuringprijs wordt dat u aangeboden door GasTerra.

Wilt u van het eten gebruik maken, geeft u dat even aan in uw aanmeldingsmail. Heeft u dieetwensen of bent u vegetariër, dan kunt u dit ook in uw aanmelding zetten. Aanmelden kan onderaan deze mail.

Let op: Indien u na uw aanmelding voor het eten alsnog verhinderd bent om mee te eten, verzoeken wij u dit vóór vrijdag 16 februari voor de bijeenkomst aan ons door te geven. Dan kan de catering hier rekening mee houden.

Klik hier voor de route en de parkeermogelijkheden bij ‘De Sleutel’.

Aanmeldformulier

Inschrijvingen