Dus jij gelooft in corona?

‘Dus jij gelooft in corona?’ gaat online door!

Maandag 16 november is de volgende Noorderpers in Forum Groningen, opnieuw met een actueel thema: de maatschappelijke spraakverwarring rond het coronavirus. In verband met de coronamaatregelen kunnen we geen publiek toelaten, maar niet getreurd: iedereen kan onze discussieavond volgen via een livestream (aanvang 19.30 uur).

Kluwen
Tussen de aanhangers van Viruswaanzin, complotdenkers en kritische influencers aan de ene kant, een worstelende overheid aan de andere en een verwarde burgerij ertussenin, proberen journalisten en communicatieprofessionals om te gaan met wat een onontwarbare kluwen lijkt van feiten, meningen en maatregelen. Een panel met specialisten uit de tv- en wetenschapsjournalistiek, overheidswoordvoering en wetenschap, onder wie Frank Stojansek (eindredacteur Op1), Leonie Albers (RTV Noord), Casper Albers (hoogleraar/columnist, RUG) en Natascha van ’t Hooft (woordvoerder gemeente Groningen), gaan hierover in discussie onder leiding van onze gespreksleiders Bram Douwes en Erik Hogeboom aan de hand van het thema Dus jij gelooft in corona?

Oh oh America
De avond begint met de actualiteit: een terugblik op de Amerikaanse verkiezingen. Keert met Biden en Harris de nuchterheid terug in de Amerikaanse politiek? Of zal Trumps polariserende stijl en leugenachtigheid, ondanks diens nederlaag, voor langere tijd de politieke verhoudingen blijven bepalen? Daarna gaat het panel aan de hand van twee stellingen met elkaar in discussie. Tussen de twee panelsessies laat Rudy Bouma van Nieuwsuur zijn licht schijnen over fictie en werkelijkheid in het maatschappelijk debat. Uiteraard krijgt iedereen ook online alle gelegenheid om zich in de discussie te mengen.

Tot maandagavond 16 november!