Dus jij gelooft in corona?

Dus jij gelooft in corona?

Noorderpers organiseert op 16 november weer een bijeenkomst in Forum Groningen, opnieuw met een actueel thema: de maatschappelijke spraakverwarring rond het Corona-virus. Tussen de aanhangers van Viruswaanzin, complotdenkers en kritische influencers aan de ene kant, een worstelende overheid aan de andere en een verwarde burgerij ertussenin proberen journalisten en communicatieprofessionals om te gaan met wat een onontwarbare kluwen lijkt van feiten, meningen en maatregelen. Een panel met specialisten uit de tv- en wetenschapsjournalistiek, overheidswoordvoering en wetenschap, onder wie Frank Stojansek (eindredacteur Op1), Leonie Albers (RTV Noord), Casper Albers (Hoogleraar/Columnist, RUG) en Natascha van ’t Hooft (woordvoerder gemeente Groningen), gaan hierover in discussie onder leiding van onze gesprekleiders Bram Douwes en Erik Hogeboom aan de hand van het thema Dus jij gelooft in corona? .

De avond begint met de actualiteit: een terugblik op de Amerikaanse verkiezingen. Krijgen we weer vier jaar jaw dropping reality tv met Trump in de hoofdrol of keren de tijden van Obama terug in het Witte Huis? Daarna zal het panel aan de hand van twee stellingen met elkaar in discussie gaan. Tussen de twee panelsessies laat Rudi Bouma van Nieuwsuur zijn licht schijnen over fictie en werkelijkheid in het maatschappelijk debat. Uiteraard krijgt het publiek alle gelegenheid om zich in de discussie te mengen.

Belangstellenden kunnen het debat volgen via een livestream. Zoals het er nu naar uitziet mogen in verband met Corona-regels maximaal 30 personen het debat bijwonen. Reserveren kan nu al via de website van Forum Groningen. We beginnen om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.