22 juni: Noorderpers meets Haagsche pers in Forum Groningen

Woensdag 22 juni is er weer een Noorderpers. Voor onze special guest Ron Fresen wijken we af van de vaste maandag. Wat wel hetzelfde is: 19.30 uur en in Forum Groningen.

Acht jaar Achtuur is de titel van het boek van journalist Ron Fresen, jarenlang het politieke gezicht van het NOS Journaal. Tijdens deze Noorderpers vertelt hij over zijn ervaringen en belevenissen: Hoe beoordeel je wat nieuws is voor het Journaal? Hoe, waarom en door wie wordt er gelekt? Hoe ga je om met politici, hoe zorg je dat je niet wordt gemanipuleerd? Wat doe je als je live op tv een fout maakt?

Thereza Langeler van het Dagblad van het Noorden was zelf de afgelopen jaren één van de journalisten die de gemeente politiek in Groningen van dichtbij volgde en er verslag van deed. Zij gaat in gesprek met Ron op zoek naar het verhaal achter zijn anekdotes. Want hoe ga je om met de door hem geschetste dunne scheidslijn tussen journalistiek en politiek of het steeds grimmiger klimaat voor journalisten?

Deze bijeenkomst wordt niet gestreamd dus hier moet je echt bij zijn. En natuurlijk om een gesigneerd exemplaar te kopen van het boek. Oh en niet te vergeten de borrel na afloop.

Reserveer nu je plek in Forum Groningen. Je gratis ticket voor deze avond vind je hier: https://tickets.forum.nl/mtTicket/performance/10141290?lang=nl&format=&stlt=gf