Impressie Noorderpersbijeenkomst 1 maart: Kritische vragen in verkiezingstijd?

Thierry Baudet liep weg bij een interview, Henk Krol zijn persvoorlichter brak in en Sigrid Kaag kwam niet zelf, maar stuurde Rob Jetten naar het Noordelijk Lijsttrekkersdebat. Kunnen we nog wel kritische vragen stellen aan onze politiek? Zeker in verkiezingstijd?

Tijdens de laatste Noorderpers spraken we daarover op een voor ons wat raar moment: maandagmiddag. Ja, je moet wat met de avondklok. Maar was het daarom anders of netter? Nou ja, we weten in elk geval nu wel dat Peter Kee (parlementair redacteur Op1) ooit een iets minder nette aanvaring heeft gehad met een politiek medewerker. De wenkbrauwen gingen bij ons omhoog.

En we weten ook hoe (‘functionele vriend/vijand’) Simon den Haak (oud-woordvoerder Lodewijk Asscher) denkt over ‘niet nette vragen’ bij de PvdA, waar Irene de Kruif (Nieuwsuur) juist ‘niet nette vragen’ wil stellen…maar dat is een beetje ‘not done’….terecht? Anne Peetoom (praktijkdocent masteropleiding Journalistiek RUG) wil Dries Roelvink met een microfoon ‘absoluut geen journalistiek’ noemen, maar gelukkig komt Birte Schohaus (auteur en onderzoeksjournalist) tot de conclusie dat het met de journalistiek in Nederland verder gelukkig nog wel goed zit. Er mogen kritische vragen gesteld worden, ook aan de politiek, ook vlak voor de verkiezingen.

Bekijk hier alle foto’s van de bijeenkomst en natuurlijk de show zelf. Tot Noorderpers!

De foto-impressie is van onze vaste fotograaf, Jan Buwalda.